Μοναδικές ιστοσελίδες και τα πλεονεκτήματα τους

09

04 / 21

Εισαγωγή

Τι είναι μια custom ιστοσελίδα; Μία custom ιστοσελίδα είναι αυτή η οποία φτιάχνεται από το μηδέν με «Χειροποίητο» κώδικα και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες και τα θέλω ενός συγκεκριμένου project. Ο κώδικας γράφεται εκείνη την στιγμή και δεν υπάρχει από πριν έτοιμος (π.χ WordPress, Joomla, Drupal κ.α) με στόχο να καλύψει τις ανάγκες ενός project και να μην έχει κομμάτια κώδικα τα οποία είναι αχρείαστα, τα οποία όταν εκτελούνται κάνουν την ιστοσελίδα σας ποιο αργή.

Τι πλεονεκτήματα έχει όμως η custom ιστοσελίδα; 

- Ταχύτητα

Επειδή η custom ιστοσελίδα γράφεται από το μηδέν (κυριολεκτικά κατά παραγγελία) ο developer γράφει όσο κώδικα είναι απαραίτητος, με σκοπό να φορτώνεται στην ιστοσελίδα σας μόνο ότι πραγματικά χρειάζεστε. Εν αντίθεση σε μια έτοιμη λύση π.χ. WordPress, φορτώνεται το σύνολο του κώδικα είτε σας χρειάζεται είτε όχι, με αποτέλεσμα η ιστοσελίδα σας να είναι ποιο αργή.

- Ασφάλεια

Στο τομέα ασφάλειας η custom ιστοσελίδες πραγματικά δεν έχουν ανταγωνισμό. Ο κώδικας τους είναι «ιδιωτικός» και δεν προσφέρεται στο ευρύ κοινό για μελέτη και εύρεση πιθανών ευάλωτων σημείων. Επίσης επειδή χρησιμοποιείται από μία εταιρεία ή έναν developer δεν αποτελεί και πόλο έλξης από τους hackers.

- Δυνατότητες

Μια ιστοσελίδα με custom κώδικα είναι πραγματικά σε θέση να σας προσφέρει ότι θέλετε. Μπορείτε να αφαιρέσετε ότι δεν σας αρέσει ή να προσθέσετε ότι πιστεύετε ότι λείπει. O developer που σας κατασκεύασε την ιστοσελίδα είναι πάντα σε θέση να δουλέψει πάνω στον κώδικα του με άνεση και γνωρίζοντας τι πρέπει να κάνει ανά πάσα στιγμή.

- SEO

Όλοι οι developers που φτιάχνουν μια custom ιστοσελίδα το κάνουν έχοντας πάντα στο νου τους ότι η ιστοσελίδα πρέπει να είναι φιλική προς το SEO και να μπορεί να υποστηρίζει συγκεκριμένα προ απαιτούμενα.

- Χρόνος

Ο κάθε developer γνωρίζει τον κώδικα τους όπως γνωρίζει το σπίτι του. Του παίρνει πολύ λίγο χρόνο να διορθώσει σφάλματα, να προσθέσει νέες δυνατότητες και να μπορεί να συνεχίσει την ανάπτυξη της ιστοσελίδας από εκεί που σταμάτησε την τελευταία φορά. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως σε μια έτοιμη πλατφόρμα όπως πχ to Drupal. Σε αυτή την περίπτωση ο developer θα χάσει αρκετές ώρες προσπαθώντας να καταλάβει την λογική του κώδικα, να βρει που είναι το κάθε τι και αυτό δεν είναι πάντα εφικτό καθότι μιλάμε για χιλιάδες γραμμές κώδικα. 

- Μοναδικός σχεδιασμός

Πόσο άσχημο και άβολο συναίσθημα είναι να έχετε μια ιστοσελίδα σχεδόν ίδια με χιλιάδες (αν όχι εκατομμύρια) άλλους χρήστες του διαδικτύου; Στις «έτοιμες» σελίδες μπορεί να αλλάξετε ορισμένα πράγματα αλλά όχι όλα. Εν αντιθέσει, μια custom ιστοσελίδα έχει μοναδικό σχεδιασμό εξ ορισμού, πράγμα το οποίο σας βεβαιώνει ότι η ιστοσελίδα σας θα γίνει όπως ακριβώς την θέλετε εσείς και θα είστε σίγουρος ότι το σχέδιο αυτό δεν θα το δείτε πουθενά άλλου. 

- Responsive σχεδιασμός

Κάθε ιστοσελίδα που φτιάχνεται κατόπιν παραγγελίας σχεδιάζεται εξαρχής ώστε να είναι responsive και να δουλεύει άψογα σε όλες τις συσκευές (smartphones, tablets, laptops, σταθεροί υπολογιστές κ.α). Φυσικά περίπου το ίδιο μπορεί να συμβεί και με μια «έτοιμη» ιστοσελίδα. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο διότι σε περίπτωση που κάτι δεν δουλεύει σωστά στον responsive σχεδιασμό τι επιλογές υπάρχουν; Χάσιμο πολύτιμου χρόνου από τον developer ή να περιμένετε έως ότου αυτός που έφτιαξε αρχικώς το responsive theme το διορθώσει. Αυτά τα προβλήματα δεν υπάρχουν στις custom ιστοσελίδες. 

- Τεχνική υποστήριξη

Πραγματικά εδώ οι custom ιστοσελίδες δεν έχουν ανταγωνισμό. Σκεφτείτε ότι έχετε αγοράσει ένα θέμα για WordPress και ο developer που το έφτιαξε σταμάτησε να το υποστηρίζει. Τι κάνετε; Πώς θα λύσετε αυτό σας το πρόβλημα; Εάν από την άλλη έχετε αγοράσει κάποιο plugin το οποίο δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε θα πρέπει να περιμένετε εάν σας βοηθήσει ο developer που το κατασκεύασε και φυσικά όποτε βολεύει εκείνον. Σε μια custom ιστοσελίδα τα προβλήματα που θα προκύψουν είναι από ελάχιστα έως μηδαμινά αλλά ακόμα και αν προκύψουν με ένα τηλέφωνο στον δικό σας developer το πρόβλημα θα έχει λυθεί τάχιστα. Στις custom ιστοσελίδες η υποστήριξη είναι πάντα πλήρης και άμεση. 

Επίλογος

Custom Ιστοσελίδα σημαίνει μοναδικός σχεδιασμός, δυνατότητες και άρτια υποστήριξη. Ελπίζουμε με αυτό το άρθρο μας να σας βοηθήσαμε επαρκώς ώστε να αντιληφθείτε πλήρως τα πλεονεκτήματα μιας custom ιστοσελίδας. Εάν ενδιαφέρεστε για μια custom ιστοσελίδα ή έχετε απορίες, επικοινωνήστε μαζί μας.

Δημοσιεύτηκε :

09 / 04 / 21