Συμβουλές για αγορά domain. Τι να προσέξετε!

03

02 / 21

Εισαγωγή

Μια απλή αναζήτηση στο Google αρκεί για να διαπιστώσουμε οτι υπάρχει πολύς κόσμος που δυσκολεύεται να αγοράσει ένα domain name, ιδίως αν είναι η πρώτη του φορά η όλη διαδικασία του φαίνεται γεμάτη με δύσκολα ερωτήματα. Τι κατάληξη να χρησιμοποιήσω; Είναι καλό το όνομα που σκέφτηκα; Μήπως το όνομα που σκέφτηκα το έχει πιάσει άλλος;

Ας τα πιάσουμε από την αρχή

Το domain name είναι η μοναδική ονομασία της ιστοσελίδας μας. Είναι το τμήμα πριν την κατάληξη .gr, .com, .eu κλπ.

Οι διαφορετικές καταλήξεις και η σημασία τους

Πριν αγοράσεις ένα domain θα πρέπει να σκεφτείς το κοινό το οποίο στοχεύεις. Απευθύνεσαι σε ελληνικό κοινό; Αν η απάντηση είναι ναι τότε η κατάληξη .gr θα ήταν η καλύτερη για την περίπτωση σου. Αν το κοινό σου είναι διαφορετικές περιοχές της Ευρώπης τότε η κατάληξη .eu θα ήταν η ποιο σωστή για αυτήν την περίπτωση. Απο την άλλη αν θέλεις να απευθυνθείς σε διεθνές κοινό τότε η κατάληξη .com θα ήταν η ενδεδειγμένη για αυτή την περίπτωση.

Όχι νούμερα ή παύλες!

Καλό θα ήταν το domain να μην εμπεριέχει αριθμούς ή παύλες καθότι είναι ποιο δύσκολο για τον χρήστη να το θυμάται. Επίσης τα domain names που περιέχουν αριθμούς ή παύλες δεν είναι φιλικά προς το SEO.

Απλό αλλά σημαντικό

Φρόντισε το domain name σου να είναι κάτι έξυπνο που να περιγράφει ή να παραπέμπει στο είδος της επιχείρησης σου. Το ιδανικό είναι το μέγεθος του ονόματος να είναι κάτι μικρό και εύηχο ώστε να τραβάει το ενδιαφέρον όσων το ακούσουν ή το διαβάσουν.

Διαθεσιμότητα το Α και το Ω!

Έχεις σκεφτεί το όνομα και θέλεις να αγοράσεις το domain name σου αλλά δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος οτι το όνομα αυτό είναι διαθέσιμο. Υπάρχει η περίπτωση κάποιος άλλος να το σκέφτηκε πριν από εσένα και να πρόλαβε να το κατοχυρώσει. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κάνεις ένα έλεγχο διαθεσιμότητας τόσο οnline όσο και σε τοπικό επίπεδο. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το όνομα που θέλει κάποιος να χρησιμοποιήσει είναι ήδη κατοχυρωμένο στον Εμπορικό σύλλογο και αποτελεί το μήλον της έριδος. Πριν λοιπόν τα πράγματα φτάσουν στις δικαστικές αίθουσες, κάνε έναν έλενχο και στον Εμπορικό σύλλογο ή το Γενικό επιμελητήριο.

Καλές οι συμβουλές αλλά...

Μην ξεχνάς οτι όλα όσα διάβασες είναι συμβουλές για να σε βοηθήσουν στην αγορά και κατοχύρωση του domain name σου. Ο μόνος που ξέρει την επιχείρηση σου άριστα είσαι εσύ. Διάλεξε το domain name που σου ταιριάζει και πιστεύεις οτι εξυπηρετεί την επιχείρηση σου.

Επίλογος

Αν ακόμα χρειάζεσαι βοήθεια. Ελπίζουμε με αυτό το άρθρο να σας βοηθήσαμε αρκετά ώστε να καταλάβετε τι είναι ένα domain name  και τι να προσέξετε πριν την αγορά του. Αν παρόλα αυτά χρειάζεστε βοήθεια, επικοινωνήστε μαζί μας.

Δημοσιεύτηκε :

03 / 02 / 21