Τι είναι το SEO και γιατί είναι σημαντικό;

06

03 / 21

Εισαγωγή

Η απάντηση στο τι ακριβώς είναι το SEO δεν είναι απλή και πολλές φορές χρειάζεται να είμαστε γνώστες αρκετών τεχνολογικών θεμάτων για να το κατανοήσουμε πλήρως. Επιχειρώντας όμως μια απλούστερη ανάλυση μπορούμε να πούμε οτι το SEO ( search enngine optimazation) είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας με σκοπό την κατάταξη της σε υψηλότερες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης ( Google, Bing, Yahoo).

Πως ακριβώς μπορεί το SEO να βοηθήσει την ιστοσελίδα σας;

Όταν ένας χρήστης του διαδικτύου θέλει να βρει μια ιστοσελίδα ή ένα προϊόν, χρησιμοποιεί μια από τις διαθέσιμες μηχανές αναζήτησης (Google, Bing, Yahoo). Μόλις πληκτρολογήσει αυτό για το οποίο ενδιαφέρεται οι μηχανές αναζήτησης θα του εμφανίσουν αποτελέσματα με την μορφή αριθμημένων σελίδων. Κάθε σελίδα έχει 10 αποτελέσματα και ο χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί σε όλες τις διαθέσιμες αριθμημένες σελίδες.

Οι μηχανές αναζήτησης δεν παρουσιάζουν στους χρήστες αποτελέσματα με τυχαία σειρά. Στις πρώτες θέσεις θα είναι εκείνες οι ιστοσελίδες οι οποίες θα έχουν την μεγαλύτερη συνάφεια με αυτό που αναζήτησε ο χρήστης.

Συνήθως οι χρήστες του διαδικτύου θα κοιτάξουν τα αποτελέσματα από την θέση 1 έως 30. Οι ιστοσελίδες που δεν θα είναι σε αυτές τις θέσεις θα έχουν μειωμένη επισκεψιμότητα.

Χρησιμοποιώντας το SEO και τις διάφορες τεχνικές του σωστά μπορείτε να επιτύχετε η ιστοσελίδα σας να είναι στα πρώτα αποτελέσματα αναζήτησης χρηστών, που σημαίνει περισσότερη επισκεψιμότητα, μεγαλύτερο κοινό, περισσότεροι πελάτες.

Αναρωτιέστε αν χρειάζεστε SEO;

Σκεφτείτε σαν τον μέσο χρήστη του διαδικτύου ο οποίος αναζητά ένα προϊόν ή υπηρεσία. Δεν γνωρίζει την ύπαρξη της δικιά σας ιστοσελίδας αλλά μπορεί να την βρει αν αναζητήσει κάτι σχετικό με αυτά που προσφέρετε.

Γνωρίζοντας μόνο το είδος της υπηρεσίας ή το προϊόν που διαθέτετε, ποίες λέξεις ή φράσεις κλειδιά θα χρησιμοποιούσατε ώστε να βρείτε την ιστοσελίδα σας μέσω μια μηχανής αναζήτησης;

Ας πούμε οτι είστε ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείου στο Πήλιο. Πατώντας ξενοδοχεία Πήλιο στο Google search, εμφανίζετε η δικιά σας ιστοσελίδα στις πρώτες 30 θέσεις των αποτελεσμάτων;

Αν η απάντηση είναι οχι τότε θα πρέπει άμεσα να φροντίσετε το SEO της ιστοσελίδα σας.

Εν κατακλείδι

Το SEO σας δίνει την δυνατότητα να προσελκύσετε παραπάνω χρήστες στην ιστοσελίδα σας, να μάθουν εσάς, τα προϊόντα σας, τις υπηρεσίες σας. Όσο οι χρήστες αυξάνονται τόσο θα αυξάνεται και η αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης σας (brand awareness), η ανάπτυξη και τα κέρδη σας.

Επίλογος

Ενδιαφέρεστε για SEO στην ιστοσελίδα σας; Ελπίζουμε με αυτό το άρθρο να σας βοηθήσαμε επαρκώς ώστε να καταλάβετε τι είναι το SEO και ποια είναι τα πλεονεκτήματα του. Αν θέλετε να μάθετε πως μπορεί το SEO να βοηθήσει την δικιά σας ιστοσελίδα, επικοινωνήστε μαζί μας.

Δημοσιεύτηκε :

06 / 03 / 21