Τι χρειάζεσαι πριν αποκτήσεις την δικιά σου ιστοσελίδα;

03

02 / 21

Εισαγωγή

Ένα θέμα που αντιμετωπίζει πολύς κόσμος όταν αποφασίσει να αποκτήσει μια ιστοσελίδα είναι τα απαραίτητα για να λειτουργήσει, γνωστά και ως domain name και hosting.

Τι είναι το domain name και το hosting και γιατί είναι απαραίτητα για κάθε ιστοσελίδα;

To domain name είναι η μοναδική διεύθυνση της καθε ιστοσελίδας και είναι εκείνο το κομμάτι πριν απο την κατάληξη. Πχ στην διεύθηνση  “paradeigma.gr” το paradeigma είναι το domain name και το .gr η κατάληξη. Όλες οι ιστοσελίδες χρειάζονται ένα domain name και μπορούν να επιλέξουν την κατάληξη που τους ταιριάζει καλύτερα σύμφωνα με το κοινό που στοχεύουν.

Το hosting (φιλοξενία) είναι η ενοικίαση κάποιου χώρου φιλοξενίας με συγκεκριμένες δυνατότητες. Κάθε ιστοσελίδα για να είναι οnline πρέπει να μεταφερθεί σε έναν server. Για να γίνει αντιληπτό ο server και το hosting είναι οτι είναι το φυσικός χώρος που νοικιάζει κάποιος για το κατάστημα του. Με απλά λόγια το hosting είναι η φιλοξενία της ιστοσελίδας μας σε κάποιον server. Χωρίς την αγορά ενός domain name και κάποιου πακέτου hosting (φιλοξενίας) δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει και να εμφανιστεί η σελίδα μας στο διαδίκτυο.

Αποτελούν βασικές προϋποθέσεις οι οποίες πρέπει να προϋπάρχουν για να δουλέψει η κάθε ιστοσελίδα.

Τι κόστος έχουν;

Υπάρχουν πολλές εταιρείες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτειρκό που προσφέρουν υπηρεσίες κατωχύρωσης domain name όσο και πακέτα φιλοξενίας.

Το κόστός στα domain names αλλάζει ανάλογα την κατάληξη που επιθυμείτε να πάρετε. Για παράδειγμα το .gr είναι ακριβότερο απο οτι το .eu. Κάθε κατάληξη όμως έχει την χρησιμότητα της καθώς σαν βοηθάει να  φανεί η ιστοσελίδα σας στο συγκεκριμένο κοινό που εσείς θέλετε.

 Τα πακέτα φιλοξενίας (hosting)κοστίζουν ανάλογα με τις απαιτήσεις της ιστοσελίδας σας. Μια ιστοσελίδα που έχει αρκετό περιεχόμενο (κείμενα, εικόνες, βίντεο, διαγράμματα κλπ) και συχνή επισκεψιμότητα θα χρειαστεί ένα πακέτο φιλοξενίας με υψηλά χαρακτηριστικά.

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η υποστήριξη

Πρίν αποφασείσετε απο εταιρεία θα αγοράσετε το domain name σας και το hosting, ψάξτε το. Διαβάστε κριτικές άλλων χρηστών στο ίντερνετ, ρωτήστε φίλους σας ή γνωστού σας. Μην κάνετε την επιλογή σας στην τύχη  γιατί το σημαντικότερο πράγμα είναι η υποστήριξή πελατών. Μια εταιρεία που δεν μπορεί να σας εξυπηρετήσει σε ένα πιθανό πρόβλημα ή να σας προσφέρει μια λύση σε εύλογο χρονικό διάστημα, καλό θα ήταν να μην την προτιμήσετε. Πάντα να σκέφτεστε οτι μπορεί στο μέλλον να έχετε κάποια απορρία ή να χρειαστείτε βοήθεια, αν η υποστήριξη απο την υποτιθέμενη εταιρεία είναι κακής ποιότητας τότε μην προχωρήσετε σε κανενός είδους αγορά όσο δελεαστική και είναι η προσφορά που σας κάνουν.

Τι κρατάμε

Το domain name είναι η διεύθυνση της ιστοσελίδας μας, το hosting είναι το πακέτο φιλοξενίας μας σε κάποιον server. Και τα δύο είναι απαραίτητα για να εμφανιστεί η ιστοσελίδα μας στο διαδίκτυο. Η υποστήριξη μετά την αγορά είναι κάτι το οποίο πρέπει να κοιτάτε, μην κάνετε αγορές στην τύχη.

Επίλογος

Ενδιαφέρεστε για domain name ή hosting; Στην upcode σας προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις κατοχύρωσης ονομάτων (domain names) και πακέτων φιλοξενίας (hosting). Η τεχνική υποστήριξη μας είναι πάντα στο πλευρό σας να σας λύσει οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα προκύψει.

Δημοσιεύτηκε :

03 / 02 / 21